Αυτή είναι η πιο απλή έκδοση της γλυκιάς τάρτας.
Ετοιμάζεται σε 20 λεπτά και δεν απαιτεί καμία, ιδιαίτερη, ικανότητα.
Επίσης η κρέμα της επικάλυψης δεν χρειάζεται βράσιμο ή ψήσιμο, αλλά ένα απλό ανακάτεμα.
Το γαρνίρισμα γίνεται με γλυκό κουταλιού σταφύλι που φτιάξαμε όλοι, στο τέλος του καλοκαιριού.
Αν παρ’ ελπίδα, δεν φτιάξαμε, δεν έχουμε ή δεν μας αρέσει το γλυκό σταφύλι, μπορούμε να σερβίρουμε με όποιο άλλο γλυκό-φρούτο, έχουμε στη διάθεσή μας.
Τάρτα με σφολιάτα και γλυκό σταφύλι
Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου (αποψυγμένη αν επιλέξουμε κατεψυγμένη)
- 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη για λίγη για το γαρνίρισμα
- 1 φλιτζάνι σταφύλι γλυκό κουταλιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στις αντιστάσεις.
Στρώνουμε ένα ρηχό παραλληλόγραμμο ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε, προσεκτικά, τη σφολιάτα περιμετρικά, αφήνοντας απόσταση 1 εκατοστού από την άκρη.
Αλείφουμε το «γείσο» που χαράξαμε με το χτυπημένο αυγό και το πασπαλίζουμε καστανή ζάχαρη.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι η σφολιάτα να πάρει ωραίο χρώμα και να φουσκώσει.
Με το μαχαίρι χαράζουμε ξανά το πλαίσιο της τάρτας, προσέχοντας να μην αποκοπεί.
Πατάμε απαλά με το χέρι μας το κέντρο του φύλλου να ξεφουσκώσει και να κάτσει χαμηλότερα από το γύρω – γύρω.
Αφήνουμε το φύλλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε καλά με το σύρμα, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, το εκχύλισμα βανίλιας και 2 κουταλιές της σούπας από την άχνη, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Απλώνουμε την κρέμα τυριού στο κέντρο της σφολιάτας, φτάνοντας μέχρι το φουσκωμένο περίγραμμα.
Όταν είναι να σερβίρουμε, απλώνουμε πάνω από την κρέμα το γλυκό κουταλιού και πασπαλίζουμε λίγη άχνη τη σφολιάτα.
Ηλιάνα Σκιαδά
Το διαβάσαμε: https://bitl.to/59dv
Recipe for an easy tart with puff pastry and sweet grapes and light cream
This is the simplest version of the sweet tart.
It is prepared in 20 minutes and does not require any special skills.
Also, the cream for the topping does not need to be boiled or baked, but simply mixed.
The garnish is made with a sweet grape spoon that we all made at the end of the summer.
If, unfortunately, we did not make, do not have or do not like sweet grapes, we can serve with any other sweet fruit that we have at our disposal.
Tart with puff pastry and sweet grapes
Ingredients:
1 sheet of butter puff pastry (thawed if we choose frozen)
1 large egg, lightly beaten
1 tbsp. brown sugar
120 g cream cheese, at room temperature
60 ml heavy cream with 35% fat
zest of half a lemon
1/2 tsp vanilla extract
2 tbsp icing sugar for garnish
1 cup grape jelly
Instructions:
Preheat the oven to 190°C, on the resistances.
Line a shallow rectangular baking sheet with parchment paper and spread the puff pastry sheet.
With a knife, carefully score the puff pastry around the perimeter, leaving a distance of 1 cm from the edge.
Brush the “cornice” that we scored with the beaten egg and sprinkle with brown sugar.
Place the baking sheet in the oven and bake for 15-20 minutes, until the puff pastry is nicely browned and puffed up.
With a knife, score the tart frame again, being careful not to cut it.
Gently press the center of the puff pastry with your hand to deflate it and sit lower than the surrounding area.
Let the puff pastry come to room temperature and prepare the cream.
Beat the cream cheese, cream, zest, vanilla extract and 2 tablespoons of powdered sugar well with a wire whisk until they become a smooth mixture.
Spread the cream cheese in the center of the puff pastry, reaching up to the puffed edge.
When ready to serve, spread the spoon cake over the cream and sprinkle a little powdered sugar on the puff pastry.
Iliana Skiada https://bitl.to/59dv
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου